Novinarji so tisti, ki imajo primerno izobrazbo in opravljajo novinarski poklic.

Kako naj bi zgledalo novinarsko delo, si lahko preberete tudi tukaj: SPJ Code of Ethics.

Kdor ne opravlja tega dela na tak način, ni novinar. Tudi vratar v medijski hiši ni novinar, ampak vratar, čistilka v medijski hiši prav tako ni novinarka, ampak čistilka itd.

DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVEC okupatorske JUGOSLAVIJE ni novinar, ampak je DRŽBENOPOLITIČNI DELAVEC komunistične Jugoslavije, je “čuvaj/watchdog” “TEKOVINA KOMUNISTIČKE REVOLUCIJE JUGOSLAVIJE”, je torej čuvaj/watchdog pridobitev jugokomunistične revolucije. Čuvaji/watchdogi si te murglske pudlice same pravijo:

Če morebiti kdo meni, da SPJ Code of Ethics ni zavezujoč za MURGLSKO družbenopolitično delavstvo KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE (samoimenovane DNS in tovarišev), se z njim pogojno lahko celo strinjamo, toda murglski družbenopolitični delavci (DNS in tovariši) so SPJ Code of Ethics takorekoč kopipastali, minimalno preuredili, preimenovali ter si ga kot “Kodeks novinarjev Slovenije” postavili kot ZAVEZO!

Tako stoji v DNS-jevskem KNS-ju (Kodeksu novinarjev Slovenije):

“Kodeks vsebuje etične standarde kot usmeritve in ZAVEZO za delo novinarjev in drugih ustvarjalcev vsebin, ki so objavljene v slovenskih medijih, ne glede na oblike njihovega razširjanja.”

Razumete? ZAVEZO!

Zaveza je tisto, kar nekoga zavezuje (obvezuje) k nekem početju. Če zaveze ne spoštuješ, nisi del te zaveze.

Kaj pravi ZAVEZA, ki je murglsko družbenopolitično delavstvo komunistične JUGOSLAVIJE ne spoštuje, čeprav si jo je samo skopipastalo ter postavilo kot ZAVEZO za svoje delo? Tako pravi:

“Novinarsko delo:

– novinar mora preverjati točnost zbranih informacij …

– novinar se mora izogibati nekorektnemu, osebno žaljivemu predstavljanju podatkov in dejstev

– novinar mora pri objavljanju informacij, ki vsebujejo hude obtožbe, pridobiti odziv tistih, ki jih te informacije zadevajo …

– novinar ne sme zamolčati informacij, ključnih za razumevanje obravnavane teme

– montaža, napovedi, naslovi in podnapisi ne smejo potvarjati vsebine

– novinar je dolžan ločiti informacijo od komentarja. Razlika med poročilom o dejstvih in komentarjem mora biti dovolj razvidna … Itd.

Ker ga ni člana Foruma 571 in ostalih tovarišev murglskih družbenopolitičnih delavcev, ki bi spoštovali (novinarsko) ZAVEZO, je jasno, da ne moremo govoriti o novinarjih, ampak moramo te murglske družbenopolitične delavce imenovati tako, kot jim pritiče oziroma tako, kot se imenujejo sami, ko in če to odgovarja dejanskemu stanju ter kakor jih imenuje njihov nadrejeni varuh tekovina revolucije:

    • družbenopolitični delavci komunistične diktature Jugoslavije
    • čuvaji pridobitev jugokomunistične revolucije
    • watchdogi tekovina komunističke revolucije Jugoslavije
    • murglski psevdonovinarji (lažni novinarji)
    • murglski lažnivci
    • murglski podtikovalci
    • murglski natolcevalci
    • murglski družbenopolitični delavci
    • lažnivci, ki lažejo, kot pes teče in kot gazda (CK KPJ) reče
    • Itd.

Komunistični totalitarizem komunistične JUGOSLAVIJE predvideva totalen nadzor. V totalo seveda spada tudi totalen nadzor nad vodenim in usmerjanim agitpropagandnim delom.

To področje je v Sloveniji pokrival tovariš Milan Kučan:

Dokumenti iz arhiva CKZK-ja (Centalni komite Zveze komunistov) kažejo, da je ključno vlogo leta 1969 pri medijih, imel tedaj osemindvajsetletni Milan Kučan, ki je sklical sestanek z novinarji komunisti. Na tem sestanku so se dogovorili, da bodo ustanovili propagandni štab in izboljšali sodelovanje med novinarji komunisti in CK-jem. […] Da se je nadzor z leti še povečeval, pa priča zapisnik iz leta 1974, pri katerem je sodeloval tudi današnji vodja Pahorjevih poslancev (Borut Pahor, SD) Miran Potrč. Na skupnem sestanku so sprejeli stališča, da je treba intenzivirati idejno-politično delo, ne le med časnikarji, ampak tudi s celotnim časnikarskim aktivom.”

Tukaj tovariša Milan Kučan in Miran Potrč, zadolžena za JUGOKOMUNISTIČNO medijsko propagando, ko je tovariš Milan Kučan preko “svojih” JUGOKOMUNISTIČNIH medijev in z vso potrebno podporo svojih družbenopolitičnih delavcev v času MURGLSKEGA VELIKEGA POKA (2008) agitiral za tovariša Mirana Potrča, kandidata SD (KPJ) v Ljubljani:

Stanje borze po “velikem poku” in instalaciji Barbie poharske SD lutke:

Stanje DOLGA države po “velikem poku”:

Tovariš Milan Kučan je bil že leta 1982 ČLAN PREDSEDSTVA CK ZK JUGOSLAVIJE:

Medtem ko je v času “murglskega velikega poka” sekretar komisije za manjšinska in izseljenska vprašanja ter narodnosti SZDL tovariš Turek Danülo (tedaj formalnopravno sicer kakor predsednik vseh “jugoslovanskih” državljanov v Sloveniji) agitiral za Zares novo novoobrazno masko večnega sekretarja LDS-a tovariša Golubića:

Vrnimo se k podrejenim DNS* čuvajem/watchdogom jugokomunističnih tekovina revolucije. Tovariš Milan Kučan (tukaj s PREDSEDNIKOM DNS) je jasen:

“Družbenopolitični delavec je namreč vojak revolucije.”

*DNS (Društvo novinarjev Slovenije) je združba murgelskih psičkov čuvajev/watchdogov, ki za piškotek lajajo na ljudi, na Slovenijo, na svobodo, na demokracijo, ter mahajo z repkom JUGOKOMUNISTIČNIM gazdam in KOMINTERNI, kar lahko preverite v vsakem trenutku, ob njihovem vsakokratnem laježu, ko torej odpro lažnivi in podtikovalski gobec. Še posebej pa si dajo duška z renčanjem na Človeka in na edino slovensko demokratično stranko v Državnem zboru OKUPIRANE Republike Slovenije, kot veleva agenda UDBE:

“Medije je potrebno dinamizirati tako, da se bodo strnili v popoln blok proti Janši” (Radenko Radojčić, UDBA).

Poglejmo si torej nekaj podob čuvajev/watchdogov okupatorske komunistične JUGOSLAVIJE:*

* Te kreature CK KPJ seli iz enega murglskega medija na drugega in spet nazaj, tako da bo recimo en Ali tu nastopil kot član jugokomunističnega kolektiva Dnevnik (lastništvo Foruma 21), medtem ko sedaj uradno služi svoj piškotek predvsem na Delu (lastništvo Foruma 21), pred tem na Mladini (lastništvo italijansko-liechtensteinska podružnica jugokomunistične UDBE) itd.

RTV SLO

POP greznica

A kanalizacija

Planet prvorazrednih (primatov)

Dnevnik (počepnica spredaj) in NEDELJSKI DNEVNIK (murglski stari prdec zadaj)

Strahopezdljivost NEDELJSKEGA DNEVNIKA

Delo

Studio City

Odmevi

Itd. Potem so tu še “žlahtnodesni” jugoslovančići, kot je svojo belo gardo poimenoval tovariš Milan Kučan, saj poznate:

“Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo morali organizirati sami.”

steinbuch-turk

plx5fw5

 

Tovariši seveda čestitajo in pozdravljajo.

.

Za razliko od teh murglskih jugokomunističnih kreatur, DRUŽBENOPOLITIČNIH DELAVCEV murglske JUGOSLAVIJE, so slovenski novinarji in publicisti in pa vsi ostali novinarji in publisti v Sloveniji združeni v ZNP (Združenje novinarjev in publicistov) oziroma delujejo kot samostojni novinarji ali publicisti. Najdete jih pri Reporterju, Demokraciji, Politikisu, na straneh Slovenske demokratične stranke ter še ostalih redkih demokratičnih publikacijah oziroma v samostojnih publicističnih objavah.

.

In ne nasedajte na murglske floskule o nepristranskosti. Človek/novinar mora biti in je pristranski, je na/PRI STRANI SLOVENIJE, je na/PRI STRANI pravice, je na/PRI STRANI prava, na/PRI STRANI demokracije, je na/PRI STRANI SVOBODE, je ne/PRI STRANI RESNICE.

.

Murgelski DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVCI so “smrtni neprijatelji ljudi”, kot uči njihov mentor Moses Moša Pijade, in bodo vedno na strani LAŽI, na strani zločinske komunistične diktauture JUGOSLAVIJE, na strani pedofila in klavca otrok Josifa Broza, na strani Kominterne, ki uvaža teroriste v Evropo, kajti:

“Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira…”

(Moses Moša Pijade, srbijanski i jugoslavenski političar, slikar i novinar židovskog podrijetla, desna ruka velezločincu Josifu Brozu Titu).

.

“Po njihovih delih jih boste spoznali.”